Γιώργος Τσανάκας

Ο Παράσχος «γκρέμισε» το δικό του δημιούργημα

Ο Γιώργος Τσανάκας γράφει για τον Γιώργο Παράσχο που παρουσίασε έναν εξαιρετικό Απόλλωνα για 60 λεπτά και ένα θλιβερό... θέαμα για μισή ώρα.

«Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν», αναφέρει μια λαϊκή ρήση για το γιοφύρι της Άρτας, που ταιριάζει ταμάμ στον Απόλλωνα Σμύρνης και στην χθεσινή του αναμέτρηση με τον Βόλο.

Διότι ο Γιώργος Παράσχος «γκρέμισε» το δημιούργημα που είχε φτιάξει με... μαεστρία στα πρώτα 60 λεπτά του αγώνα και την πάτησε σαν κανένα «αμούστακο» παιδάκι, χάνοντας τα αυγά και τα πασχάλια στο τελευταίο μισάωρο.

Η εικόνα του Απόλλωνα Σμύρνης για μία ώρα κόντρα στον Βόλο ήταν αυτή που ήθελε κάθε οπαδός, κάθε μέλος της διοίκησης αλλά και ο Γιώργος Παράσχος με τους συνεργάτες του να βλέπουν. Το πάθος να... ξεχειλίζει από τους ποδοσφαιριστές της Ελαφράς Ταξιαρχίας, ωραίες συνεργασίες στο δεύτερο μισό του γηπέδου και ηρεμία με την μπάλα στα πόδια.

Οι δύο μπακ, Χουχούμης και Μπαξεβανίδης βοήθησαν σημαντικά στην ανάπτυξη και στο επιθετικό κομμάτι, ενώ ο Κολ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος της Ελαφράς Ταξιαρχίας, κρατώντας μπάλα και μοιράζοντάς την δεξιά και αριστερά με μαεστρία. Ο Ντομίνγκες έκανε πιθανότατα το καλύτερό του παιχνίδι φέτος, χωρίς να γίνεται αναφορά στο γκολ που πέτυχε, με τους Ιωαννίδη, Μπεντινέλι να βοηθάνε σημαντικά ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα στην επανάληψη ήταν εξαιρετικό, η επιθετική λειτουργία καλύτερη από κάθε άλλη φορά, ενώ φτιάχτηκαν 18 τελικές προσπάθειες. Βέβαια, η αστοχία και εν μέρει οι επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου που υπήρχαν αρκετές φορές που οι γηπεδούχοι βρέθηκαν με προϋποθέσεις δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Χαρακτηριστικό είναι πως οι 16 από τις 18 τελικές έγιναν μέσα από την περιοχή! Το διάβασμα του αγώνα από τον Γιώργο Παράσχο και τους συνεργάτες του άψογο, με τον Απόλλωνα να δείχνιε πως θα πάρει μία εύκολη και πανάξια νίκη.

Ωστόσο, από το 60ο λεπτό και έπειτα, όταν ο Βόλος μείωσε με τον Δουβίκα σε 3-1 άρχισαν όλα να αλλάζουν. Ο Γιώργος Παράσχος έκανε σπασμοδικές κινήσεις, ίσως πανικού, από τον πάγκο και έχοντας στο μυαλό του να κάνει πιο «σφιχτή» την ομάδα του, χάλασε όλα τα προηγούμενα καλα που είχε φτιάξει. Ουσιαστικά, γκρέμισε με τις επιλογές του στο τελευταίο μισάωρο, όσα είχε... χτίσει μέχρι το 60ο λεπτό του αγώνα!

Συγκεκριμένα, στο 58ο λεπτό ο Παράσχος έβαλε στο ματς τον ποιοτικό αλλά «βαρύ» Σλίβκα, βγάζοντας τον πολύ καλό μέχρι τότε Τσιλούλη. Ίσως να ήταν κουρασμένος και ο έμπειρος τεχνικός να ήθελε να φρεσκάρει την ομάδα του. Ωστόσο, έβαλε τον Σλίβκα ως δεξιό εσωτερικό χαφ, δίνοντάς του το δικαίωμα να κινείται και ως δεξί εξτρέμ. Η διάταξη γύρισε σε 5-3-2, με τους Μπεντινέλι, Ιωαννίδη στην κορυφή. Κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Βόλο να πάρει πολλά μέτρα, με τα δύο του μπακ, Φεράρι και Περέα, να είναι αμαρκάριστοι διαρκώς και να βρίσκουν πολλά μέτρα για να διανύσουν, αλλά και να βάζουν στη μέση τους Μπαξεβανίδη, Χουχούμη, αφού βρέθηκαν πολλές φορές με δύο παίκτες στις πλευρές τους!

Η διπλή αλλαγή με τους Φερνάντεθ και Τσαμπούρη είχε λογική, αφού ο Κολ έχει επιβαρυνθεί και μπήκε στη θέση του ο Ισπανός εξτρέμ για να κρατήσει μπάλα και να μετατραπεί το 5-3-2 σε 5-2-3 (ή 3-4-3) ξανά! Ο Τσαμπούρης από την άλλη για να δώσει ανάσες στην άμυνα του Απόλλωνα, με τον Χουχούμη να βγάζει και αυτός σημάδια κόπωσης. Οι χειριστές της μπάλας για την Ελαφρά Ταξιαρχία είχαν λιγοστεύσει, όπως και καθαρό μυαλό δεν υπήρχε. Η αλλαγή του Μουνιέ αντί του Μπεντινέλι στο 84' και με το σκορ στο 3-2 έγινε με λογική να μπει ένας πιο φρέσκος και έμπειρος ποδοσφαιριστής για να κρατήσει μπάλα, με το 3-3 να προέρχεται από λάθος ενός... φρέσκου παίκτη, του Σλίβκα που προσπάθησε στον άξονα να περάσει μια δύσκολη πάσα στον Μουνιέ, έχοντας δύο και τρεις παίκτες κοντά του.

Στο διά ταύτα, ο Γιώργος Παράσχος κατέβασε μια υποδειγματική ομάδα για 58 λεπτά, αλλά στη συνέχεια τα... γκρέμισε όλα! Δεν έδωσε βοήθειες στην ομάδα του από τον πάγκο, την ξεγύμνωσε και την οδήγησε σε μια απίστευτη αυτοκτονία. Φυσικά, η μεγαλύτερη ευθύνη είναι δική του, όμως και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι άμοιροι ευθυνών! Με το 3-0 στο σκορ, με κλασικές ευκαιρίες να χάνονται μετά για να... σκοτώσει και να διασύρει τον αντίπαλο κατάφεραν να «πετυχαίνουν» τον εξαιρετικό Γκαραβέλη! Παρασύρθηκαν, επίσης, από τον τρελό ρυθμό του αγώνα, δεν κατάφεραν να παγώσουν το ματς με διάφορα φάουλ ή κρατώντας και κυκλοφορώντας την μπάλα και στέρησαν από τους εαυτούς τους ένα τεράστιο τρίποντο που προφανώς και άξιζαν. Όπως και όταν το ματς πάει στο 90', οι ποδοσφαιριστές πρέπει να... τρώνε την μπάλα, να την στέλνουν εκτός γηπέδου! Τίποτα από αυτά δεν έγινε, τίποτα από αυτά δεν είναι εντολή προπονητή!

ΥΓ. Ο Άνχελ Λόπεθ διαχειρίστηκε σωστά το ματς, έκανε τις αλλαγές του και αυτές των Μπαρτόλο και Νίνη άλλαξαν όλο το παιχνίδι, όπως και η μετατώπιση του Περέα από δεξί εξτρέμ σε δεξί μπακ. Του βγήκαν... όλα!

ΥΓ. 2 Έχει δίκιο να φωνάζει ο Βόλος για το πέναλτι του πρώτου μέρους, ήταν χέρι του Κολ και δεν δόθηκε από διαιτητή και VAR. Προφανώς θεωρήθηκε ακούσιο, ότι η απόσταση ήταν μικρή και λόγω του ότι νωρίτερα έχει βρει σε πόδι, αλλά κατ'εμέ φωνάζουν δίκαια. Από την άλλη μεριά, ο πάγκος του Βόλου έκανε... ροντέο το ματς στην επανάληψη, ο διαιτητής ίσως να είχε δει την φάση στο ημίχρονο και εν μέρει να επηρεάστηκε και έδωσε μπόλικα «σπόρια» στους Θεσσαλούς, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τους γηπεδούχους που κατάφεραν να χάσουν ένα ματς που ήταν κυρίαρχοι και είχαν προβάδισμα τριών τερμάτων μέχρι το 60ο λεπτό!

ΥΓ. 3 Προφανώς δεν πρέπει να υπάρξει η οτιδήποτε σκέψη για τον Γιώργο Παράσχο. Πολύ καλός προπονητής, έχει φτιάξει μια καλή ομάδα που θα σωθεί εύκολα. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα την πρώτη κατηγορία, δεν θα έπρεπε ούτε να υπάρξει σκέψη για το... οτιδήποτε γιατί θα είναι ποδοσφαιρικό έγκλημα.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x